«Αυλαία» στο αρχαιότερο παζάρι όλης της Ηπείρου!

on .

LAMPOBOS PAZARI GLENTI 14 10 19

• Έπεσε η αυλαία φέτος για τον Λάμποβο Παραμυθιάς, το αρχαιότερο παζάρι της Ηπείρου. Μάλιστα την τελευταία ημέρα του, όπως και κατά την έναρξη, η φιλαρμονική του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, περιδιαβαίνοντας το παζάρι, δημιούργησε με τα παιανίσματά της πανηγυρική ατμόσφαιρα!
Ο απολογισμός του Λαμπόβου ήταν θετικός για το Δήμο, που ενίσχυσε τα ταμεία του από τις ενοικιάσεις 430 θέσεων, όμως οι μικροπωλητές δηλώνουν ότι τα κέρδη τους ήταν περιορισμένα. Χιλιάδες οι επισκέπτες και τις επτά ημέρες, ωστόσο ήταν προσεκτικοί γενικά στις αγορές τους. Ένα ενθαρρυντικό σημάδι ήταν ότι ο κόσμος διαχύθηκε και στις καφετέριες της κωμόπολης, όπου είχαν στηθεί αυτοσχέδιες ψησταριές.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης βρισκόταν τις περισσότερες ώρες στο περίπτερο του Δήμου και επικοινωνούσε με άνεση με τους επισκέπτες.

Κρούσματα παρεμπόριου
Στο μεταξύ σε 40 ελέγχους, στον χώρο της εμποροπανήγυρης, που έγιναν μόνο μια ημέρα, την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή κοντά στη λήξη του Λαμπόβου, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.077 τεμάχια που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, δύο πρέσες για στάμπες εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία απομιμητικών ειδών ένδυσης και 550 στάμπες εμπορικών σημάτων, επίσης απομιμητικές.
Ακόμη το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κλιμάκιο του οποίου μετέβη για το σκοπό του ελέγχου από την Αθήνα στην Παραμυθιά, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρεμπορίου και της Κινητής Ομάδας Ελέγχων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, που διενήργησαν τους ελέγχους, επέβαλαν πρόστιμα 7.500 ευρώ. Ωφέλιμο είναι να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους έλεγχοι, προκειμένου να προστατεύονται οι καταναλωτές.

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε ότι οι έλεγχοι στο Λάμποβο διασφαλίζουν το κύρος της εμποροπανήγυρης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως «οι έλεγχοι, που πραγματοποιούνται στους εμπόρους από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, διασφαλίζουν τόσο το κύρος του Λαμπόβου, όσο και την προστασία των καταναλωτών μας. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές των έλεγχων, έτσι ώστε το παζάρι της Παραμυθιάς να διατηρήσει το κύρος του και την φήμη του, ως ένα από τα ποιοτικότερα παζάρια της χώρας».

Παραλειπόμενα…
• Και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στον Λάμποβο, έδωσαν χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα. Μεμονωμένα άτομα, οικογένειες, ΚΑΠΗ, σύλλογοι πέρασαν από το παζάρι. Σιγά - σιγά ο Λάμποβος αποκτά και τουριστικά χαρακτηριστικά, προς όφελος της Παραμυθιάς.

***
• Τις επόμενες ημέρες η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, θα δώσει την δημοσιότητα τα ακριβή οικονομικά στοιχεία με τις εισπράξεις από την εμποροπανήγυρη.

***
• Η Επιτροπή του Λαμπόβου, οι υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου, το Αστυνομικό Τμήμα, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και οι εθελοντές, συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
H.M.