Νέο συλλαλητήριο σήμερα από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

on .

NTOYNTOYKA

• Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, με τους συνδικαλιστικούς φορείς να καλούν τους εργαζόμενους σε νέες κινητοποιήσεις.
Έτσι, ένα ακόμη συλλαλητήριο πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με συγκέντρωση έξω από το κτίριό του, στο οποίο αποφάσισε να συμμετάσχει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων.

Στους Δήμους…
Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρά και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, αντιδρώντας στο άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες: τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, την καθαριότητα δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού. Γι’ αυτό και αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη να προχωρήσει σε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11 π.μ., συγκέντρωση στο εργοτάξιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στις 9:30 π.μ.
Το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτώβριου θα γίνει αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία, ενώ την ερχόμενη Τρίτη (6 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπ. Ζέρβα 28-30 - Στοά Σάρκα).