Η αφρόκρεμα της καρδιολογίας από χθες στα Γιάννενα

on .

KARDIA AKOYSTIKA SKITSO

• Στα Γιάννενα ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο το 40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, το οποίο προσελκύει την αφρόκρεμα της ιατρικής κοινότητας της χώρας.
Πάνω από 2.500 σύνεδροι μαζί με τους συνοδούς τους, βρίσκονται στην πόλη μας, με την κορυφαία επιστημονική συνάντηση που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην περιφέρεια, να εκτυλίσσεται στο ξενοδοχείο «Du Lac» και σε 7 παράλληλες αίθουσες!
Καρδιολόγοι από όλη την Ελλάδα καθώς και 30 διαπρεπείς Έλληνες της διασποράς, με πρωτογενή διεθνή βιβλιογραφία είναι μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στο συνέδριο.
Η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, κατά την διάρκεια της οποίας τιμήθηκε για την προσφορά του και ο Καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.
Όπως τονίζει στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, καθηγητής Ιωάννης Γουδέβενος η αυξανόμενη συχνότητα, νοσηρότητα και θνητότητα από τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθιστούν επιβεβλημένη την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων θα συζητηθούν επίκαιρα και πολυσχιδή θέματα, με εξατομίκευση στην κλινική πράξη, καθώς και οι νέες εξελίξεις στην Καρδιολογία τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία, ακολουθώντας τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.
Τι περιλαμβάνει…
Το φετινό συνέδριο περιλαμβάνει:
- Ειδικά φροντιστήρια με ποικίλη θεματολογία: ΗΚΓ αθλητή, καρδιοαναπνευτική δοκιμασία κόπωσης με την συνεργασία της ΕΛΕΓΕΙΑ, καρδιακή αποκατάσταση σε συνεργασία με τους φυσικοθεραπευτές ΚΑΡΠΑ, σεμινάριο συγγραφής επιστημονικής εργασίας.
- Σεμινάρια στις νεότερες τεχνικές υπερήχων και μαγνητικής απεικόνισης με Hands-on εφαρμογές.
- Δημιουργία τράπεζας συζήτησης νέων με παλαιότερους καρδιολόγους σε θέματα κλινικής πράξης, και επαγγελματικής αποκατάστασης.
- Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας και τις αλλαγές στην εκπαίδευση της Ειδικότητας
- Ενημέρωση νέων γιατρών για κλινικές θέσεις στο εξωτερικό.
- Δημοσίευση των καλύτερων παρουσιάσεων κλινικών περιστατικών στο JACC case reports.
- Συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα γιατρών άλλων ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νεφρολόγοι, γυναικολόγοι, ογκολόγοι, ακτινολόγοι, αγγειοχειρουργοί και καρδιοχειρουργοί).
- Κοινές εκδηλώσεις με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου.

Web Baner Antigoni