Σοβαρά προβλήματα στον Βρεφικό Σταθμό Μετσόβου!

on .

TZAFEASBASILEIOY SPYROS PROEDROS NODE

• Αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου, αφήνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμις Δημοτών» Σπύρος Βασιλείου επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στοιχεία για τους απολογισμούς των τελευταίων ετών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, δομές της οποίας παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.
Κι αυτό, παρόλο που η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επανειλημμένα έχει ζητήσει τα στοιχεία, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει θέση σε αυτό το μείζον πρόβλημα της περιοχής, βοηθώντας στην επίλυση τυχόν προβλημάτων βιωσιμότητας τόσο των δομών όσο και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Όπως αναφέρει ο κ. Βασιλείου, «τις τελευταίες μέρες δυστυχώς, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εργαζόμενοι μας πληροφορούν ότι δυσκολεύονται ακόμη και για τα βασικά των παιδιών στις δομές όπως η σίτιση! Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και σίγουρα με πολλές προεκτάσεις τόσο ως προς το γιατί ο Δήμαρχος αποφεύγει να μας δώσει στοιχεία, όσο και ως προς το γιατί ένας Δήμος που παραλίγο προεκλογικά να πάρει το ¨Νόμπελ Οικονομίας¨ (βλέπε Capital.gr) μετεκλογικά βρίσκεται υπό κατάρρευση»!
Καταλήγοντας, σημειώνει πως «όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου μας θα απαντηθούν άμεσα και επίσης σίγουρο είναι ότι εγωισμοί δεν χωρούν… ο Δήμος χρειάζεται επειγόντως βοήθεια και όσο ο Δήμαρχος αρνείται να το καταλάβει τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει…».

Η απάντηση Δημάρχου
Στις σοβαρές καταγγελίες της παράταξης Σπ. Βασιλείου απάντησε χθες ο Δήμαρχος Κ. Τζαφέας, αποδίδοντας τα προβλήματα με τη σίτιση των παιδιών στην αναρρωτική άδεια του μοναδικού μάγειρα του Βρεφικού Σταθμού, η οποία, όπως ανέφερε ολοκληρώνεται και επιστρέφει στα καθήκοντά του.
Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Δήμος προσπαθεί να καλύψει την μισθοδοσία από ίδιους πόρους, καθώς οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και την ΕΕΤΑΑ δεν καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες όλων των Δομών, όπως συμβαίνει σε πολλούς Δήμους της χώρας. Ο κ. Τζαφέας καταλόγισε ευθύνες στον Σπ. Βασιλείου, ότι με την στάση του (μη ψηφίζοντας όπως ανέφερε θέματα χρηματοδότησης) δεν βοηθάει…
Σ’ αυτό όμως απάντησε άμεσα ο κ. Βασιλείου και μιλώντας χθες στο TV1 ανέφερε ότι θέματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις ψηφίζονται ομόφωνα από την παράταξή του…