Πρωτάθλημα ανακύκλωσης κάνουν τα Γιαννιωτόπουλα!

on .

ANAKYKLOSH ELISAF

Καθημερινή και αναγκαία συνήθεια σε όλους μας πρέπει να γίνει η ανακύκλωση αν θέλουμε να μειωθεί ικανοποιητικά το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» της πόλης μας.

Για να γίνει αυτό, απαραίτητη είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών, από νεαρή μάλιστα ηλικία, ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να τους γίνει βίωμα.
Από αυτή την άποψη, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων όπως το πρωτάθλημα «Πάμε ανακύκλωση» που διεξάγει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών για τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Eξοπλισμός στα σχολεία
Το πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, www.followgreen.gr/ioannina, υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την ΑΦΗΣ Α.Ε.
Στο πλαίσιό του και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου διανεμήθηκε στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος «Πάμε Ανακύκλωση» ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επισκέφθηκε χθες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα το συγκρότημα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας. Όπως δήλωσε ο κ. Ελισάφ, «στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες, γονείς και μαθητές ώστε η ανακύκλωση να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς μας. Στην κατεύθυνση αυτή οι μικροί μαθητές είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι».
Στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης, όπως τόνισαν εκπρόσωποι του followgreen, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετούνται μέσα στα σχολεία, για χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες.
Ηλεκτρονική καταγραφή
Πιο συγκεκριμένα, η πορεία των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών, «Σχολεία εν Δράσει», όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τις προσπάθειες των παιδιών. Αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών είναι και οι γονείς, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών, με τη δωρεά πόντων στο σχολείο της επιλογής τους, αφού πρώτα κάνουν την εγγραφή τους στη δημοτική πλατφόρμα.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ