Στον τουρισμό εστίασε η χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Τσέχο Πρέσβη

on .

ELISAF

• Τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα Jan Bondy δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Αφορμή για την επίσκεψη ήταν η διοργάνωση των εκδηλώσεων από το Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να τιμηθεί η εθνική επέτειος της Τσεχικής Δημοκρατίας.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.
«Είχα την χαρά να δεχθώ τον Πρέσβη της Τσεχίας ο οποίος είναι ένας καλός φίλος και προσωπικός και της περιοχής μας. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν κι αυτή την φορά είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε την διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τουρισμό καθώς ετησίως επιλέγουν την χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο Τσέχοι τουρίστες. Είναι σημαντικό ένα μέρος τους να κατευθυνθεί στην Ήπειρο», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννίνων.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Τσεχίας αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και δήλωσε θαυμαστής της περιοχής μας.
«Μπορούμε να συνδυάσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τουρισμό και το μοναδικό περιβάλλον που διαθέτει η περιοχή. Από την πλευρά μου θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την προβολή των Ιωαννίνων και για την ενίσχυση του τουρισμού» υπογράμμισε ο Τσέχος διπλωμάτης.