Στο ΠΕΠ έργο για το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ζαγορίου

on .

DHMARXEIO ZAGORIOY

• Το έργο «Εφαρμογές βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και της λειτουργίας του Δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 164.984,48 ευρώ, εντάχθηκε πρόσφατα στο ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020 με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Πρόκειται για έργο το οποίο προτάθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ζαγορίου στο πλαίσιο της Δράσης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από τους Ο.Τ.Α.
Το Τεχνικό Δελτίο του έργου, που είχε συνταχθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου με την συμβολή του πρώην αντιδημάρχου Άγγελου Αρμένη, είχε υποβληθεί στο πλαίσιο πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου και είχε προεγκριθεί με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ως σύμφωνο με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με αρχικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 188.604 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Με την υλοποίησή του, εκτός των άλλων για την οργάνωση των υπηρεσιών και τον «ψηφιακό» Δήμο, θα ολοκληρωθεί πλήρως και το ασύρματο δίκτυο για παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Ζαγορίου, αφού θα συμπληρώσει την μεγάλη παρέμβαση που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία.