Λαθροθήρες… κατέλαβαν Αμβρακικό, Ζίτσα και Ζαγόρι

on .

LATHROKYNHGOS

• Μπαράζ κρουσμάτων λαθροθηρίας παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, με την Κυνηγετική Ομοσπονδία να εμφανίζεται αποφασισμένη να πατάξει κάθε παρανομία που αμαυρώνει την κυνηγετική οικογένεια.
Η επέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ σε διάφορες περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, μέσα από τις καθημερινές περιπολίες, ήταν άμεση και καθοριστική!

Στην περιοχή του Αμβρακικού
Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση δύο περιστατικά καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου από τις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση στην περιοχή «Θολή» της ΤΚ Σαμψούντας Πρέβεζας, μετά από επισταμένη επιτήρηση εντοπίστηκε ένα άτομο να εξέρχεται του βάλτου, έχοντας ασκήσει θήρα σε επιτρεπόμενη ζώνη. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο είχε θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό παπιών (20) από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (12), ενώ διαπιστώθηκε παράλληλα, ότι χρησιμοποιούσε μολύβδινα σκάγια και όχι ατσάλινα, όπως υποχρεούται.
Σε μία δεύτερη περίπτωση στην περιοχή «Πλαματερό» στην ΤΚ Κομμένου Άρτας, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα εντός μη επιτρεπόμενης ζώνης και να έχει στην κατοχή του ομοιώματα πτηνών (πλάνα), η χρήση των οποίων απαγορεύεται.

Σε Ζίτσα και Ζαγόρι
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ κατά τους διενεργούμενους ελέγχους και τις περιπολίες του τελευταίου διαστήματος παρενέβησαν στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου θήρας για τα τριχωτά θηράματα, σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Πετσαλίου του Δήμου Ζίτσας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο, που ασκούσε θήρα αγριόχοιρου, νυχτερινές ώρες. Το άτομο είχε στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο, έτοιμο προς χρήση, στην κάνη του οποίου είχε προσαρμόσει και έναν προβολέα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την άσκηση θήρας νυχτερινές ώρες και σε περίοδο που η θήρα δεν επιτρέπεται.
- Τέλος, στην περιοχή του Αγίου Μηνά του Δήμου Ζαγορίου μετά από έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε ένα άτομο να έχει θηρεύσει έξι τσίχλες και ένα κοτσύφι, χρησιμοποιώντας ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, το οποίο χωρούσε επτά φυσίγγια.
* * *
Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ -μέσω της ανακοίνωσής του- απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς κάθε επίδοξο λαθροθήρα και προς όποιον κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας, ότι θα συνεχίσουν να βρίσκουν απέναντί τους την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, κυρίως όμως τα χιλιάδες μέλη της κυνηγετικής οικογένειας, που ασκούν τη θήρα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.