Πρώτες εργασίες για νηπιαγωγείο στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα

on .

xatzikosta

• Ξεκίνησε χθες, με καθυστέρηση πολλών μηνών, η κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Ιωαννιτών μέσα στο χώρο του παλιού «Χατζηκώστα» με σκοπό την θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο.

Εκεί θα στεγαστούν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, οι οποίοι μετακόμισαν φέτος προσωρινά από το Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο.
Η άδεια για την κατεδάφιση εκδόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου πριν από λίγες ημέρες και χθες με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησαν οι εργασίες.
«Είχαμε την συνδρομή της Περιφέρειας και θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου καθώς η παρέμβαση για την κατεδάφιση ήταν άμεση. Θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε ότι δεσμευτήκαμε. Ότι δηλαδή η λύση φιλοξενίας του νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο θα είναι προσωρινή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Όπως είπε ο Δήμαρχος, «θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, με τόλμη και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» και συμπλήρωσε πως το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί η καταλληλότητα των προκατασκευασμένων κτιρίων που διαθέτει η Περιφέρεια και να εκδοθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται.
Στόχος της δημοτικής αρχής όπως έχει παρουσιαστεί από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα να αποπερατωθούν τους επόμενους μήνες και τον Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των νηπίων στους νέους χώρους.