Παράταση πήρε το Κτηματολόγιο σε περιοχές Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας!

on .

KTHMATOLOGIO SXEDIO

Mικρή «ανάσα» παίρνουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας καθώς δόθηκε τελικά παράταση μερικών μηνών για την κατάθεση δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.
Εκτός από την Ήπειρο, η παράταση ισχύει επίσης για περιοχές της Δυτ. Αττικής και των Νήσων.
Η απόφαση δεν αφορά όλη την έκταση των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, αλλά μόνο εκείνες τις περιοχές στις οποίες η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε αργότερα, δηλαδή από τον περασμένο Μάιο και τον Ιούλιο. Σε όσες η έναρξη υποβολής δηλώσεων ξεκίνησε νωρίτερα η τελευταία προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο λήγει στις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη και καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Ελληνικό Κτηματολόγιο».
Πού παίρνει παράταση
Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, τη δυνατότητα να υποβάλλουν δηλώσεις στο Κτηματολόγιο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οι ιδιοκτήτες στις προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστας, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσας, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστας, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αμπελείας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσας, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου.
Η κατάθεση δηλώσεων γίνεται στο Γραφείο Κτηματογράφησης στην Ελεούσα, επί της οδού Λ. Ελευθερίας 55, τηλέφωνα: 26510 60900, 26510 62400, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα 8:30 με 17:30. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 19:30.
Η Π.Ε. Θεσπρωτίας
Σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η παράταση για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο ως τις 22 Ιανουαρίου 2020 αφορά στις προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης. Οι δηλώσεις υποβάλλονται στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Ηγουμενίτσας (Αγίων Αποστόλων 27), Τηλέφωνο: 26650 22200, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα 8:30 με 17:30. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 19:30.
Τελευταίες ημέρες
Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται σε διαδικασία κτηματολογίου η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων λήγει οριστικά και αμετάκλητα στις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τις περιοχές των Π.Ε. Δράμας, Ξάνθης, Θάσου, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας, Λασιθίου και Δυτικής Αττικής.
Όσοι λοιπόν έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές θα πρέπει να υποβάλουν άμεσα δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www. ktimatologio.gr. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική και σε διαφορετική περίπτωση επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ