Στο πρ. Δημαρχείο Κατσικά ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία της Ηπείρου

on .

THILASMOS DHMARXEIO KATSIKA

• Χώρο θηλασμού απέκτησε το πρώην Δημαρχείο Κατσικά και τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.
Πρόκειται για τον πρώτο χώρο θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία της Ηπείρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών, με την υποστήριξη της 5ης και 6ης ΤΟ.Μ.Υ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων η οποία εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο δράσεων προαγωγής υγείας, που σκοπό έχει να αναδείξει τη σημασία της πρακτικής και ηθικής υποστήριξης της μητέρας, του πατέρα, του βρέφους αλλά και όσων πλαισιώνουν αυτή τη θερμή αλυσίδα.
Το δωμάτιο θηλασμού εξοπλίστηκε πλήρως και έχει μετατραπεί σε έναν πανέμορφο χώρο για τις μητέρες και για τα μωρά.
«Ήδη ολοκληρώσαμε έναν κύκλο συνεργασίας με το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και τις ΤΟΜΥ της περιοχής που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε στις μητέρες έναν ιδανικό χώρο για να φροντίζουν τα μωρά τους. Ο θηλασμός είναι δικαίωμα και γνωρίζουμε πως σ’ αυτή την υπέροχη διαδικασία δεν υπάρχουν ωράρια. Είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν και σε άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια και υπηρεσίες», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.