«Στόχος μας ένα ανανεωμένο και εξωστρεφές ΤΕΕ Ηπείρου»

on .

TSIGKROS MHXANIKOI 31 10 19

• «Το ΤΕΕ για να βρίσκεται μπροστά σ’ όλους τους χωροταξικούς, περιβαλλοντικούς σχεδιασμούς και στα ενεργειακά θέματα, πρέπει να πάψει να είναι απλός παρατηρητής και τα μέλη του να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο».
Τα παραπάνω τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» Ιωάννης Τσίγκρος, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν μεθαύριο, Κυριακή για την ανάδειξη των οργάνων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα «Λιθαρίτσια» μίλησαν ακόμη το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ και υποψήφιος με τη ΔΚΜ Αλέξανδρος Λάμπρου και ο γραμματέας της παράταξης, μέλος της Δ.Ε. και εκ νέου υποψήφιος Θανάσης Μωρόγιαννης.
Ο Ι. Τσίγκρος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών για ένα ΤΕΕ που σε τοπικό επίπεδο είναι απομονωμένο από την κοινωνία και απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του να προσέλθουν στις κάλπες για να έχουν ρόλο στην ανάδειξη ενός ανανεωμένου και εξωστρεφούς ΤΕΕ.
Η παράταξη έχει καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από μηχανικούς κάθε ειδικότητας και κάθε ηλικίας που δραστηριοποιούνται, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους μεγάλους Δήμους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στα Γιάννενα είναι το μόνο πλήρες με 32 άτομα, ενώ υπάρχει σημαντική εκπροσώπηση και των άλλων περιοχών, αφού τοπικά το ΤΕΕ καλύπτει όλη την Ήπειρο αλλά και το Νομό Λευκάδας.

Ο Αλ. Λάμπρου
Ο Αλέξ. Λάμπρου έθεσε στόχο ένα μεγάλο ποσοστό για την παράταξη, με την ελπίδα η πρωτιά της να γίνει σεβαστή από τους υπόλοιπους.
Τόνισε ότι το ΤΕΕ οφείλει να είναι εξωστρεφές, ζωηρό, μέσα στην τοπική κοινωνία, μπροστά στις διεκδικήσεις για τους συναδέλφους τους, αλλά και την περιοχή. Ερωτηθείς για το αν οι εκλογές στο ΤΕΕ έχουν πολιτικό χαρακτήρα, απάντησε πως ανέκαθεν έχουν ένα πολιτικό πρόσημο, όχι με κομματική αναφορά αλλά για το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουν τα μέλη του.

Ο Θ. Μωρόγιαννης
Ο Γραμματέας της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί-ΔΚΜ» Θανάσης Μωρόγιαννης, τόνισε ότι το ΤΕΕ με την απουσία του δεν άνοιξε τις πόρτες του στους νέους ανθρώπους, ώστε να βρουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ούτε τους στήριξε σε φοροτεχνικό - οικονομικό επίπεδο.
Για το ψηφοδέλτιο της παράταξης, υπογράμμισε ότι απαρτίζεται από νέο κόσμο με διάθεση για δουλειά, προσφορά και πως είναι χρέος όλων τα όμορφα Γιάννενα να προστατευτούν και να γίνουν καλύτερα.

Η ψηφοφορία
Την Κυριακή η ψηφοφορία στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Ηπείρου (Αραβαντινού 6-8), οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ οι ψηφοφόροι θα έχουν το δικαίωμα να βάλουν έως και 20 σταυρούς.
Από τις εκλογές θα αναδειχθούν τα 58 μέλη σε όλο το περιφερειακό τμήμα που στη συνέχεια θα εκλέξουν τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή.