Πολύς κόσμος περπάτησε χθες στην αγορά των Ιωαννίνων

on .

PEZODROMOS BAXLEIDH AGORA KOSMOS

• Παρά τον μουντό καιρό, αρκετοί ήταν εκείνοι που βγήκαν χθες στην αγορά των Ιωαννίνων, μιας και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, στα πλαίσια των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως και τις 15 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες οι περισσότεροι ήταν από άλλες περιοχές, αλλά και την γειτονική Αλβανία που επέλεξαν τα Γιάννενα για να κάνουν τα ψώνια τους. Ο καιρός σε γενικές γραμμές στάθηκε σύμμαχός τους μέχρι το μεσημέρι, αφού γύρω στις 3 έπιασε δυνατή βροχή.
Βέβαια, για τους εμπόρους είναι ακόμη νωρίς να βγάλουν συμπεράσματα, καθώς αναμένουν την λήξη της εκπτωτικής περιόδου, έτσι ώστε να κάνουν… ταμείο και να διαπιστώσουν αν τελικά είναι ένας θεσμός που ευνοεί την αγορά.
Εξάλλου είναι πολύ πιθανόν πια αυτές να είναι οι τελευταίες ενδιάμεσες εκπτώσεις, καθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχεδιάζει την κατάργησή τους.
Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Εξάλλου, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ας σημειωθεί ότι λίγες μέρες μετά την λήξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων, θα ακολουθήσει, στις 29 Νοεμβρίου, η «Βlack Friday», η όποια τα τελευταία χρόνια βρίσκει απήχηση και στη χώρα μας, με τα καταστήματα να προχωρούν σε προσφορές και τους καταναλωτές να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό. Το… έθιμο τηρούν όλο και περισσότερα καταστήματα και στα Γιάννενα.