Συστήνεται ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία

on .

PAIDIA TSAKONONTAI BIA

• Έντονη ανησυχία όχι μόνο στις τάξεις γονέων και μαθητών, αλλά και στην Κυβέρνηση προκαλούν τα όλο και πιο συχνά κρούσματα βίας στα σχολεία (έχουν παρατηρηθεί και στην περιοχή μας), γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, το υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κινηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των κρουσμάτων βίας στα σχολεία, με νέα καμπάνια ενημέρωσης, αλλά και σύσταση ειδικής ομάδας που θα έχει άμεση συνεργασία με φορείς της Εκπαίδευσης.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το θέμα της σχολικής βίας και ενημερωνόμαστε άμεσα από τα στελέχη της Εκπαίδευσης για όποια κρούσματα εκφοβισμού προκύπτουν στα σχολεία μας. Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα που αφορούν νέα παιδιά και στόχος μας δεν είναι να σχολιάζουμε κάθε φορά το κάθε περιστατικό -θα ήταν και ανεύθυνο- αλλά να εξετάσουμε με προσοχή το φαινόμενο και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του από τις σχολικές κοινότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Εξειδικεύοντας, δε, τις δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «έχουμε ήδη προχωρήσει, έπειτα από συναντήσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του υλικού που μοιράζεται στα σχολεία από αυτό το υπουργείο και θα επανασυστήσουμε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας μια συντονιστική ομάδα που θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του φαινομένου, και σε συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τους διευθυντές Εκπαίδευσης θα υπάρξει δραστική αντιμετώπιση και των όποιων περιστατικών αλλά και δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την πρόληψη αυτών. Με τη βοήθεια των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας».