Ξεπέρασαν τις 120.000 οι επισκέπτες των Κέντρων Πληροφόρησης του Εθν. Πάρκου Βόρειας Πίνδου

on .

PARKO BP

• Περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες- το 80% των οποίων είναι ξένοι- έχουν ξεναγηθεί στα Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αρχικός στόχος του Φορέα Διαχείρισης για την δημιουργία ενός ελκυστικού και πετυχημένου στο χρόνο δικτύου υποδομών που θα λειτουργούν ως σημείο αναφοράς έχει επιτευχθεί με την συνεργασία και την υποστήριξη και των οικείων Δήμων. Σκοπός τώρα είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των Κέντρων Πληροφόρησης και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών που θα οδηγήσει στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού και στην οικονομική τόνωση της ευρύτερης περιοχής.
Ο Φορέας Διαχείρισης λειτουργεί σε καθημερινή βάση, αλλά και ορισμένες αργίες, τέσσερα Κέντρα Πληροφόρησης στους Ασπραγγέλους, το Μικρό Πάπιγκο, το Μέτσοβο και τους Μαυραναίους Γρεβενών, ενώ σε περιόδους αιχμής λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης στη Βοβούσα, ένα χώρο ενημέρωσης στο Σπήλαιο Γρεβενών και εντός του 2020 θα ξεκινήσει την λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Κλειδωνιάς στο Δήμο Κόνιτσας.
Το πολύ σημαντικό έργο των Κέντρων Πληροφόρησης όλα αυτά τα χρόνια αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα Βιβλία Εντυπώσεων που αυτά διαθέτουν και όπου οι χιλιάδες επισκέπτες τους διατυπώνουν τα πλέον κολακευτικά σχόλια για την ξενάγηση που πραγματοποιείται σε αυτά. Ο Φορέας χρησιμοποιεί ξεναγούς που γνωρίζουν άριστα τις οικολογικές αξίες της περιοχής, ενώ οι δωρεάν ξεναγήσεις και το έντυπο υλικό αποτελούν χρηστικά στοιχεία που λειτουργούν ως εφόδια κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή και τους βοηθούν στην άνετη και συνετή περιήγησή τους σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο, αλλά και στα επιμέρους τμήματα που εστιάζει το κάθε Κέντρο.