Παράταση στο Κτηματολόγιο ζητά ο Δήμος Πωγωνίου

on .

KTHMATOLOGIO

Νέα παράταση για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ζήτησε με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πωγωνίου Στυλιανός Κουκουλάρης.
Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει την αδυναμία των κατοίκων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων κτηματολογίου καθώς πολλοί δημότες κατοικούν σε άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών ενώ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται ιδιαίτερα με τις διαδικασίες που απαιτούν οι δηλώσεις του Κτημοτολογίου.
«Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ένας ακριτικός Δήμος με γερασμένο πληθυσμό και πολλούς απόδημους με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης. Παρακαλούμε όπως δοθεί νέα παράταση που είναι απαραίτητη προκειμένου να καταφέρουν να ολοκληρώσουν οι δημότες μας τις διαδικασίες. Το ποσοστό των κατατεθειμένων δηλώσεων στην περιοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, αγγίζει μόλις το 50 %» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κουκουλάρης.
Αναφορά από Χρ. Γκόκα
Στο μεταξύ, αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με την αδυναμία δήλωσης ακινήτων λόγω έλλειψης χρόνου στον Δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας.
Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Δημάρχου Δήμου Νικολάου Σκουφά, Ροζίνας Βαβέτση, για άμεση παρέμβαση, ο κ. Γκόκας τονίζει το υπαρκτό και μόνιμο πρόβλημα όχι μόνο για το Δήμο Νικολάου Σκουφά αλλά και για ολόκληρο το Νομό Άρτας, αφού λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωση της δήλωσης των ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο, αυτή έχει πλέον καταστεί αδύνατη.
Για το λόγο αυτό, και με σκοπό, αφενός να δοθεί η δυνατότητα εμπρόθεσμης δήλωσης για όλους και αφετέρου να μην οδηγηθούν οι πολίτες σε χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες ή και ακόμη σε απώλεια του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος, ζητά να υπάρξει παράταση στην διαδικασία δήλωσης ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο όχι μόνο για το Δήμο Νικολάου Σκουφά αλλά για ολόκληρο τον Νομό Άρτας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς λάθη και παραλείψεις.