Η ΔΕΥΑΙ συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις

on .

DEYAI SHMA 13 3 2019

• Η ΔΕΥΑΙ για άλλη μια φορά αποτελεί το πεδίο της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης της απελθούσας με τη σημερινή Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.
Η παράταξη του τ. Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο σκληρής κριτικής το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την απόφαση για εθελούσια έξοδο υπαλλήλων της έναντι αδρας αποζημίωσης μία ημέρα πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή του Μ. Ελισάφ, με χθεσινή της ανακοίνωση επιχειρεί να αντιστρέψει τις εντυπώσεις, με αφορμή απόφαση της νέας Διοίκησης της ΔΕΥΑΙ να ακυρώσει απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. για τη μετατροπή των συμβάσεων τριών εργαζομένων ΑμεΑ από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου.
Η παράταξη Μπέγκα καταλογίζει «σκληρότητα και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας» στη νέα Διοίκηση, προσθέτοντας η απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων ήταν ομόφωνη μετά από υπηρεσιακή εισήγηση και έλαβε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα πάντως η αντιπαράθεση αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» καθώς έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας που θεωρείται απίθανο να μην αντικρούσει τα όσα ανέφερε η παράταξη Μπέγκα.

Επίθεση και για τη λυματολάσπη
Αφορμή δοθείσης, η παράταξη Μπέγκα επιτίθεται κατά της νυν Δημοτικής Αρχής και για το άλλο ζήτημα για το οποίο δέχεται «πυρά», αυτό της λυματολάσπης, υποστηρίζοντας πως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν έτοιμη να το συζητήσουν, χαρακτηρίζοντας τη στάση της «απόδειξη προχειρότητας αλλά και εμπάθειας στη λογική “να ακυρωθεί ότι έκαναν οι προηγούμενοι”».
Η παράταξη Μπέγκα, έχει σχηματίσει άποψη για την κατάσταση της ΔΕΥΑΙ, κι αυτή δεν είναι άλλη από τις ευθύνες της νυν Δημοτικής Αρχής που μετράει «θητεία» δύο μηνών: «Δύο μήνες -υποστηρίζει- ήταν αρκετοί για να ακυρώσουν ο, τι θετικό παρέλαβαν, δεν ήταν όμως αρκετοί για να προχωρήσουν σε αυτά που όφειλαν για το καλό του τόπου»!