Αρχίζει η μεταφορά ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Κασιδιάρη

on .

KASIDIARHS AIOLIKO PARKO 12 8 19

• Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι εργασίες για το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στον Κασιδιάρη, που εκτείνεται στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας. Οι εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους και των βάσεων στήριξης των ανεμογεννητριών ολοκληρώνονται και τις επόμενες ημέρες αρχίζει η μεταφορά τους από το Μεσολόγγι προς τον Κασιδιάρη.
Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο έγινε προχθές, αλλά τα υπερμεγέθη βαρέα οχήματα που μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην μετακίνησή τους, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Αυτός είναι και ο λόγος που -σύμφωνα με πληροφορίες- τα δρομολόγια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν σήμερα ή αύριο, όπως υπολογίζονταν καθώς υπάρχει «απαγορευτικό» από την Τροχαία, το οποίο θα ισχύσει μέχρις ότου λυθούν ορισμένα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Το αιολικό πάρκο του Κασιδιάρη έχει έκταση 4.500 στρεμμάτων στο οποίο θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες που εισάγονται από τη Δανία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Άνοιξη.
Το αιολικό του Κασιδιάρη, έχει χαρακτηριστεί ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στους δύο Δήμους.
Η κατασκευή του γίνεται από την «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος», η οποία είναι θυγατρική του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».