Έως το τέλος Νοεμβρίου η κατάθεση του Νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια

on .

YDROPLANO

• Τον περασμένο Αύγουστο με δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε ότι σ’ ένα χρόνο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας, δημιουργώντας αισιοδοξία για την επιστροφή υδροπλάνων και στην λίμνη Παμβώτιδα.
Το νέο νομοσχέδιο, που αφορά την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος Νοεμβρίου, με προοπτική οι πρώτες πτήσεις να ξεκινήσουν από την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα το Μάιο του 2020, αφού αποτελούν τα πρώτα υδατοδρόμια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.
Σχέδια, όμως για να δημιουργηθούν υδατοδρόμια υπάρχουν και για 19 λίμνες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Παμβώτιδα, Αμβρακία κ.α.
Οι τοπικοί φορείς πολλές φορές έχουν εκφράσει την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες, καθώς θεωρούν ότι τα υδροπλάνα θα δώσουν υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Κι αυτό γιατί η Ήπειρος θα έχει την ευκαιρία να συνδεθεί μέσω πτήσεων υδροπλάνων με νησιά του Ιονίου και άλλες γειτονικές περιοχές όπως η Ιταλία και η Αλβανία, με σημαντικά οικονομικά, τουριστικά και επιχειρηματικά οφέλη τα οποία θα είναι αμφίπλευρα.