Εμβληματική παραμένει η Ηπειρωτική ευεργεσία

on .

EYERGETES EKDHLOSH 11 11 19

• «Η ηπειρωτική ευποιία παραμένει μέχρι τις μέρες μας εμβληματική. Οι εθνικοί ευεργέτες με καταγωγή από την Ήπειρο, οι οποίοι ξενιτεύτηκαν και μεγαλούργησαν στα πέρατα της Γης, δεν ξέχασαν ποτέ την πατρίδα τους. Συνέβαλαν στην ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων, ναών, εθνικών σταδίων, ίδρυσαν τράπεζες και κοινωφελή ιδρύματα και στήριξαν ανήμπορους. Αυτό ήταν το μήνυμα που βγήκε από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα από τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» και είχε γενικό τίτλο: Οι μεγάλες σχολές των Ιωαννίνων. Ο Προεπαναστατικός διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων- ο οποίος ήταν και συνδιοργανωτής της- και άνοιξε με πρόλογο του Διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση για να ακολουθήσει χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και ομιλίες από το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, τον πρώην Υπουργό Αλ. Παπαδόπουλο, τον πρ. Πρύτανη Γ. Καψάλη κ.α.

Σήμερα αναπτυξιακή ημερίδα
Στο μεταξύ, τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ» διοργανώνουν σήμερα μια ακόμη εκδήλωση στα Γιάννενα, που αφορά την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα στις 3.30 μ.μ. στο Grand Serai, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στους παραγωγούς και τις μεγάλες αγορές. Έχουν κληθεί να μετάσχουν επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Το θέμα της έχει τίτλο: «re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup». Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών οι νέοι παραγωγοί θα ενημερωθούν για όλες τις προοπτικές των Startup επιχειρήσεων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο αρχισυντάκτης Οικονομικού του «ΒΗΜΑΤΟΣ» Ζώης Τσώλης, ο δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου.