Μέχρι 30 Νοεμβρίου η οριστική μελέτη για τον Μεγάλο Δακτύλιο

on .

DAKTYLIOS KOMBOS BOGIANOY

• Την εξέλιξη της υλοποίησης του έργου: «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – κόμβος Βογιάννου)», έθεσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη της Τ. Καλογιάννη «Ιωάννινα_2023», ζητώντας απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Παράλληλα επανέλαβε την θέση της ότι ο οδικός άξονας θα πρέπει να καταλήγει στον Ανισόπεδο Κόμβο Κουτσελιού, ώστε να επιτυγχάνεται η σύνδεση του Δήμου με την Εγνατία Οδό.
Την ενημέρωση έκανε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, ο οποίος, όπως έκανε γνωστό μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα κατατεθεί η οριστική μελέτη για το έργο του μεγάλου δακτυλίου όπως προβλέπεται από την απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι από την οριστική μελέτη δεν προκύπτει καμία αναπροσαρμογή στον προϋπολογισμό του έργου.
Τόνισε ακόμη ότι η Πολεοδομία ολοκληρώνει τον πίνακα για τον ορισμό τιμής μονάδας για τις εκτάσεις που πρέπει να απαλλοτριωθούν και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να οριστεί δικάσιμος ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου.
Σχετικά με τα υποέργα, απαιτείται μόνο από την ΔΕΗ ενώ δεν χρειάζονται ανάλογα ο ΟΤΕ και η Αρχαιολογία.

ΔΕΥΑΙ και λυματολάσπη…
Η ακύρωση της απόφασης για την μετατροπή τριών συμβάσεων ΑμΕΑ σε αορίστου χρόνου, η διαχείριση της λυματολάσπης και οι εξελίξεις για την μεγάλη παρέμβαση επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού, ήταν ζητήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμά Μπέγκα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απόφαση για την μετατροπή συμβάσεων ΑμεΑ σε αορίστου χρόνου ελήφθη στις 30 Αυγούστου. Ο χρόνος λήψης της απόφασης ήταν στοιχείο που μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωσή της.
Παράλληλα δεν είχε κατατεθεί αίτηση των ενδιαφερομένων όπως απαιτούνταν, ενώ η αλλαγή ειδικότητας μπορούσε να οδηγήσει σε απένταξη της ΔΕΥΑΙ από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. «Θα επαναληφθεί όλη η διαδικασία σύμφωνα με το νόμο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, ενώ ο αντιπρόεδρος Στέφανος Μάντζιος σημείωσε ότι ο όρος «αναλγησία» που χρησιμοποιήθηκε από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα κρίνεται από την κοινωνία και πρόσθεσε ότι θα γίνει η σωστή διαδικασία στο σωστό χρόνο.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του μίλησε για αποθέωση της δημαγωγίας εκ μέρους παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς ουδείς απολύθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι η μετατροπή συμβάσεων ΑμΕΑ στο Πνευματικό Κέντρο, επί προεδρίας του δεν έγινε σε προεκλογικό ή μετεκλογικό χρόνο και προχώρησε αφού έληγε η διάρκεια της σύμβασης και του προγράμματος.
Σχετικά με την λυματολάσπη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η ογκομέτρηση και προέκυψε ότι η ποσότητα ανέρχεται στα 16.000 κυβικά. Παράλληλα έχει ζητηθεί και χημική ανάλυση για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση που βρίσκεται.
Όσον αφορά το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού έγινε γνωστό ότι εντός των επομένων ημερών θα αποσταλεί όλος ο φάκελος στο Ελεγκτικό ώστε να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος.