Το μήνυμα της Ανακύκλωσης μεταφέρει το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

on .

ANAKYKLOSH LITHARITSIA

• Στο Πάρκο Λιθαρίτσια θα βρίσκεται μέχρι το τέλος του μήνα το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το οποίο μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε ολόκληρη την χώρα.
Πρόκειται για μία κινητή μονάδα που στοχεύει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των μαθητών στα θέματα της κυκλικής οικονομίας.
Από χθες υποδέχεται μαθητές σχολείων του Δήμου, οι οποίοι παρακολουθούν διαδραστικά προγράμματα, παίζουν και μαθαίνουν.
Έτσι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης στην οικογένειά τους.
Τον χώρο επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας.
Συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της μονάδας τους οποίους ευχαρίστησαν για την δράση που αναπτύσσουν στα Γιάννενα καθώς και με τα παιδιά που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην κινητή μονάδα.
«Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών είναι από τις πιο αξιόλογες δράσεις που μπορούν να συμβάλουν ώστε η ανακύκλωση να μπει σε όλα τα σπίτια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Εκ μέρους του Κινητού Κέντρου η κ. Αγγελική Χατζηνικολάου κάλεσε όλους τους μαθητές να επισκεφθούν την μονάδα, να παίξουν και να μάθουν καθώς όπως είπε, μπορούν να γίνουν οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης στις οικογένειές τους.
Σημειώνεται ότι το κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που είναι από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές.