Δίωρη στάση εργασίας σήμερα στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»

on .

IDRYMA NEOMARTYS GEORGIOS

• Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Πέμπτη από 10 π.μ. έως 12 μ., οι εργαζόμενοι των δομών κοινωνικής πρόνοιας και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο χώρο του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυς Γεώργιος».
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά τη λήξη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας και της επικείμενης λήξης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, η υποστελέχωση των παραρτημάτων έχει φτάσει σε τραγική κατάσταση, υποβαθμίζοντας το επίπεδο φροντίδας των ωφελουμένων».
Και σε άλλο σημείο αναφέρουν οι εργαζόμενοι: «επειδή η αναλογία ωφελούμενων – προσωπικού πλέον είναι κάτω από τα όρια ασφαλών συνθηκών και κάθε νέα επιβάρυνση με νέες εισαγωγές και μείωση προσωπικού επιτείνει τα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας μας, προτείνουμε για την ασφαλή και επαρκή φροντίδα των ωφελουμένων τα παρακάτω:
 Την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού που εκκρεμεί.

- Την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
- Την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού.
- Την αναστολή εισαγωγών, μέχρι να ισχύσει η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και η πρόσληψη μόνιμου».