Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων στα Γιάννενα

on .

METAMOSXEYSH

• Στα Γιάννενα επιστρέφει 40 χρόνια μετά τη διοργάνωση του πρώτου της συνεδρίου η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να διεξάγει το επερχόμενο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου (Ξενοδοχείο «Du Lac»). Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου και η εναρκτήρια διάλεξη με τίτλο «Ελλάδα, δημογραφικές εξελίξεις και δημογραφικές προκλήσεις» με ομιλητή τον Καθηγητή Δημογραφίας κ. Βύρωνα Κοτζαμάνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο «Du Lac».
Στόχο του συνεδρίου αποτελούν η συζήτηση σύγχρονων θεμάτων σχετικών με τις διαδικασίες δωρεάς και μεταμόσχευσης ιστών και οργάνων, η ανάδειξη του έργου των εθνικών μεταμοσχευτικών κέντρων, η ανάλυση των αιτιών υστέρησης των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, καθώς και η ανάπτυξη θεματολογίας που θα αφορά στις μεταμοσχεύσεις όχι μόνο των συμπαγών οργάνων (νεφρός, ήπαρ, πάγκρεας, πνεύμονας, καρδιά), αλλά και ιστών (αιμοποιητικός, κερατοειδής).
Πέραν της συμμετοχής του συνόλου σχεδόν των επιστημόνων της ελληνικής μεταμοσχευτικής κοινότητας, θα συμμετάσχουν και επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού, με σημαντικότατη διεθνή αναγνώριση.