Δημοπρατείται από το Δήμο Ιωαννιτών το Πάρκο Λακκωμάτων - Κουραμπά

on .

KOURAMPAS

Στην προκήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης του Πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η υποβολή των προσφορών θα γίνει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2020, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2020.
Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», έχει προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και περιλαμβάνει την συνολική ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη, υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.
Σημαντικό είναι ότι προβλέπεται η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο Πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου είναι διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με την Λεωφόρο Δωδώνης.