Τους καλεί να επιστρέψουν στη δουλειά αν και είναι απλήρωτοι για 6 μήνες!

on .

DHMARXEIO METSOBOY

• «Η Δημοτική Αρχή δεν σκέφτηκε καν ότι οι συνάδελφοί μας, όντας επί 6 μήνες απλήρωτοι δεν μπορούν ούτε να καλύψουν τη μετακίνησή τους, προς και από το Μέτσοβο πλέον, ότι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που είναι σε επίσχεση εργασίας…». Αυτή τη νέα σοβαρή καταγγελία έκανε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων σε βάρος του Δήμου Μετσόβου που, όπως αναφέρει, προχώρησε «σε ακόμα μια απαράδεκτη πολιτική πρακτική, καλώντας τους συναδέλφους –απλήρωτους επί 6 μήνες πλέον- συμβασιούχους της κοινωφελούς επιχείρησης σε συνομιλίες για να τους ζητήσει να επιστρέψουν στη δουλειά …απλήρωτοι»!
Και σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζει, μεταξύ άλλων: «Αποδεικνύεται ότι καμιά έννοια δεν έχουν αν οι συνάδελφοί μας μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού, αν μπορούν να πληρώνουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, πως και αν μπορούν να πληρώνουν λογαριασμούς θέρμανσης το Νοέμβρη στην Ήπειρο.
»Κυρίως όμως, η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση αποδεικνύει την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την προσχολική αγωγή των παιδιών του Μετσόβου.
»Αν είχαν την παραμικρή έννοια θα είχαν προχωρήσει σε επιχορήγηση από το Δήμο, ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι μισθοδοσίες, ώστε να ανοίξει το βρεφικό τμήμα στο Μέτσοβο».