«ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ»: Η έγκριση προϋπολογισμού προϊόν μειοψηφίας!

on .

GKIKAS GRHGORHS

• Πρωτόγνωρες καταστάσεις διαδραματίζονται στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων την τρέχουσα περίοδο και ειδικά από την ημέρα που στην προεδρία του μεταπήδησε ο Δημήτρης Δημητρίου.
Τα όσα έρχονται στο «φως της δημοσιότητας» αφήνουν άφωνα τα μέλη του Επιμελητηρίου, δεν φαίνεται όμως να συγκινούν την ετερόκλητη πλειοψηφία του Δ.Σ. που απτόητη συνεχίζει την ίδια αλαζονική - και στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες της Αντιπολίτευσης- παράτυπη αν όχι και παράνομη τακτική.
Η πλειοψηφία των παρατάξεων των Δ. Δημητρίου - Ι. Μήτση, βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής, με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2020, τον οποίο η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» που έχει επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα καταψήφισε κατηγορώντας τη Διοίκηση για κατασπατάληση πόρων για δημόσιες σχέσεις και φιέστες!
Υπήρξε όμως και συνέχεια καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αρνήθηκε να εγκρίνει τα πρακτικά της συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ισχυρό Επιμελητήριο», «η μειοψηφία μετατράπηκε σε πλειοψηφία». Όπως εξηγεί, στο πρακτικό που διανεμήθηκε προς έγκριση, δεν αναφέρονται τα ονόματα εκείνων που έδωσαν θετική και εκείνων που έδωσαν αρνητική ψήφο, παρά του ότι η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική. Αναφέρεται όμως ότι υπήρχαν 11 θετικές ψήφοι, που έγιναν αμέσως 12 και με του Προέδρου που μετρά διπλή έγιναν 13!
Το «Ισχυρό Επιμελητήριο» διαπιστώνει παράβαση του νόμου και του κανονισμού του Επιμελητηρίου, που ρητά αναφέρει ότι «στα πρακτικά αναγράφονται τα ονόματα των παρόντων, των δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα απόντων, ο τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης ως και οι διεξαχθείσες συζητήσεις μετά των αποφάσεων επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Στα πρακτικά επίσης καταχωρίζονται οι τυχόν γνώμες της μειοψηφίας και σε περίπτωση φανερής ψηφοφορίας και τα ονόματα των μειοψηφιστάντων»!
Η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα τονίζει πως οι πρακτικές αυτές υποτιμούν το σύνολο της διοίκησης του Επιμελητηρίου και προσβάλλουν τον θεσμό. «Επιβεβαιώνουν -καταλήγει- πλήρως την αρχική καταγγελία της παράταξης “Ισχυρό Επιμελητήριο” ότι η έγκριση του προϋπολογισμού είναι προϊόν μειοψηφίας για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες».