Πανηπειρωτική πρωτοβουλία για ενίσχυση των σεισμοπαθών

on .

ALBANIA SEISMOS ERYTHROS STAYROS 1 1 12 19

• Την ώρα που ακόμη η Αλβανία μετρά τις πληγές τις από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που άφησε πίσω του τουλάχιστον 51 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, χιλιάδες άστεγους και τεράστιες υλικές καταστροφές, στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης , με τους Ηπειρώτες από την πρώτη στιγμή να δείχνουν τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους.
Μάλιστα χθες η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε την ανάληψη πανηπειρωτικής πρωτοβουλίας για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την Αρχιεπισκοπή Τιράνων.
Η συγκέντρωση των ειδών αρχίζει από σήμερα, Τρίτη και θα περατωθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.
Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι τα εξής:
- Τρόφιμα μακράς διάρκειας
- Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα)
- Απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά
- Κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα
- Χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα
- Πτυσσόμενα ράντζα
Η συλλογή των προσφερόμενων ειδών θα γίνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο διοικητήριο της Περιφέρειας (γραφεία 128-129) από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. (τηλ. επικοινωνίας: 26510-87128, 26510-87129).

Δηλώσεις
Το συντονισμό της πρωτοβουλίας έχει η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας Αγνή Νάκου, που σε χθεσινές δηλώσεις της σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή Τιράνων και πάσης Αλβανίας. Σε επικοινωνία που ακολούθησε με τον μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαο, που βρίσκεται στο Δυρράχιο και έχει άμεση γνώση του τι χρειάζονται, μας ενημέρωσε για το τι πρέπει να στείλουμε. Η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτή τη δράση με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τους Δήμους, την εκπαίδευση, την Εκκλησία. Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε μια οργανωμένη δράση για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».
Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη, παρακάλεσε «να γίνουν συντονισμένες και σύντομες ενέργειες, γιατί το κρύο είναι δυνατό, οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες. Οι συνάνθρωποι μας στην Αλβανία υποφέρουν και εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα τους».

Ο ΟΚΠΑΠΑ
Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α του Δήμου Ιωαννιτών» ανταποκρινόμενος στην έκκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς, όπως έκανε γνωστό θα παραδώσει χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα, ενώ, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ερυθρός Σταυρός
Στην... πρώτη γραμμή βρίσκεται -όπως πάντα σε ανάλογες περιστάσεις- ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Τα είδη που θα προσφέρουν οι συμπολίτες είναι συγκεκριμένων κατηγοριών: Τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, καινούργια ρούχα και κουβέρτες σε καλή κατάσταση. Η παραλαβή των ειδών θα γίνεται καθημερινά από ώρα 7.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΕΣ, Παπανδρέου 2, Παλαιό «Χατζηκώστα».

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας
Αλλά και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καλεί τους συμπολίτες σε συλλογή ειδών διατροφής μακράς διάρκειας καθώς και χειμερινών ρούχων – κλινοσκεπασμάτων. Τα είδη θα συλλέγονται στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυρας Γεώργιος», Συνοικισμός Πεντέλης, Ιωάννινα και σήμερα, Τρίτη από 7.30 πμ έως 2.30 μ.μ. Ενδεικτικά είδη: Κονσέρβες όλων των ειδών. Γάλα τύπου εβαπορέ και χυμοί. Μπισκότα αλμυρά και γλυκά, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες) και δημητριακά.

Και η ΕΠΣΗΠ
Ανθρωπιστική βοήθεια όμως συγκεντρώνει κάθε απόγευμα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη στο γήπεδο «Στ. Τσανακτσής» και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου.