Κηδεύεται σήμερα ο Νίκος Βατάλης

on .

BATALHS

• Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται ο Νίκος Βατάλης, ο οποίος κατάγονταν από το Ελατοχώρι Ζαγορίου. Στο τελευταίο «ταξίδι» του εκτός από τους οικείους του (τη σύζυγο Αναστασία, την κόρη του Έφη, τον γαμπρό του Γιώργο Νούλα και την εγγονή του επίσης Αναστασία) αναμένεται να τον συνοδεύσουν πολλοί συντοπίτες του από το Ζαγόρι αλλά και άλλοι απόδημοι Ηπειρώτες, στις τάξεις των οποίων έχαιρε μεγάλης εκτίμησης.
Ο μεταστάς είχε διατελέσει στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 νομάρχης Τρικάλων. Ήταν ένα από τα «πολιτικά παιδιά» του Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα, με ισχυρή προσωπικότητα και με αμεσότητα ως προς την εξεύρεση λύσεων.
Αν και επαγγελματικά για χρόνια διατέλεσε στέλεχος της μεταλλοβιομηχανίας Spider- έχοντας σπουδάσει στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς-, το όνομά του συνδέθηκε με τη Νομαρχία Τρικάλων, στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, για το ήθος και την προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νομού. Όπως λέγεται ακόμη και σήμερα στο γειτονικό νομό, ο Νίκος Βατάλης, ήταν νομάρχης με προτάσεις για άμεσες λύσεις και υπέρμαχος της φράσης «τώρα» για έργα, πρωτοβουλίες και λήψη αποφάσεων.
Η μεγάλη αγάπη του Νίκου Βατάλη, ήταν όμως το Ελατοχώρι. Με τις δικές του υποδείξεις και ενέργειες κτίστηκε ο δημοτικός ξενώνας, ο οποίος λειτουργεί μέχρι σήμερα, ενώ δεν έχανε ευκαιρία ώστε να επισκέπτεται το χωριό του.