Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Βουλγάρας εισπράκτορος!

on .

BOYLGARA APATES 5 12 19

• Η μια απάτη διαδέχεται την άλλη στην Ήπειρο. Μετά τη συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων ή και για πρόκληση ατυχημάτων, χθες μια νέα απάτη αποκαλύφθηκε με δράστη έναν 24χρονο, ο οποίος πλαστογράφησε επιταγή ύψους 8.000 ευρώ με την οποία πλήρωσε εμπορική συναλλαγή. Μια άλλη απάτη, που είχε γίνει σε βάρος 32χρονου μέσω του διαδικτύου εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Άρτας, η οποία ταυτοποίησε ως δράστη έναν 46χρονο Έλληνα.
Με… διαφορά η μεγαλύτερη σε έκταση και σύλληψη απάτη, ήταν αυτή σε βάρος των ηλικιωμένων, με το πρόσχημα τραυματισμών συγγενικών τους προσώπων.
Χθες από την Ασφάλεια Ιωαννίνων δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία της Βουλγάρας που εισέπραττε τα χρήματα από τους ηλικιωμένους που έπεφταν στα δίχτυα της σπείρας. Πρόκειται για την Ρουσάνκα (Rusanka) Χρίστοβα (Hristova) του Angelova και της Iordanka που έχει γεννηθεί στις 18-1-1959 στη Βουλγαρία.
Η ανακοίνωση των στοιχείων της έγινε μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και κυρίως στη διερεύνηση συμμετοχής της, όπως και των συνεργών της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991 και παρέχεται διαβεβαίωση πως εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Άφαντο το τηλέφωνο
Μια άλλη κατηγορία που γνωρίζει «άνθηση» στις απάτες είναι αυτές που γίνονται μέσω διαδικτύου. Οι κίνδυνοι εξαπάτησης είναι πολύ μεγάλη και μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή με θύμα τον 32χρονο και θύτη τον 46χρονο που εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Άρτας.
Ο 32χρονος πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα, καταθέτοντας το ποσό των 662 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, το οποίο ουδέποτε παρέλαβε.
Προσέφυγε στην Αστυνομία η οποία ταυτοποίησε τα στοιχεία του δράστη και του άσκησε ποινική δίωξη για απάτη.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες να πραγματοποιούν εξονυχιστικό έλεγχο για την εγκυρότητα της ιστοσελίδας και να αποφεύγουν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από internet café και άλλους δημόσιους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές.

Επαγγελματίας πλαστογράφος
Έφεση στην πλαστογράφηση επιταγών είχε ο 24χρονος που πλήρωσε 69χρονο στα Γιάνννενα για αγορές που έκανε με πλαστή επιταγή 8.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 24χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη.