Και νέα βοήθεια προς Αλβανία προώθησε χθες ο Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων

on .

ALBANIA SEISMOS ERYTHROS STAYROS KAKABIA 5 12 19

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας από την Ελλάδα στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους και να συνέλθουν από το βαρύ πλήγμα του φονικού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του νεκρούς, τραυματίες, άστεγους και μια χώρα ρημαγμένη.
Μετά την πρώτη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες το περασμένο Σάββατο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε μια ακόμη αποστολή με είδη πρώτη ανάγκης, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΙ, με το αποτέλεσμα να είναι συγκινητικό, καθώς η ποσότητα υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τους 200 τόνους!
Έτσι δύο φορτηγά και τρεις νταλίκες φορτωμένα (φωτό 1ης) με την ανθρωπιστική βοήθεια ξεκίνησαν χθες το πρωί από την Αθήνα για τα Τίρανα και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων τα συνόδευσαν εθελοντές και στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρός του Κ. Ντακαλέτσης), οι οποίοι και είχαν την ευθύνη της παράδοσης του υλικού.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για μία ακόμη φορά, απέδειξε τη μοναδικότητα και την ικανότητά του να συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους γείτονές μας, που τη συγκεκριμένη στιγμή δοκιμάζονται μετά το φονικό και καταστροφικό σεισμό που έγινε στη χώρα τους…».
* * * 
Στο μεταξύ συνεχίζεται η εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, καινούργια ρούχα και κουβέρτες σε καλή κατάσταση) που ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων. Η παραλαβή των ειδών γίνεται καθημερινά από ώρα 7.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΕΣ, Παπανδρέου 2, Παλαιό «Χατζηκώστα».
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και πανηπειρωτική πρωτοβουλία, με τη συλλογή των ειδών να γίνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο διοικητήριο της Περιφέρειας (γραφεία 128-129) από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. (τηλ. επικοινωνίας: 26510-87128, 26510-87129). Η δράση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.