Και σήμερα υπό κατάληψη το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

on .

MOYSIKO SXOLEIO

• «Τραβούν» σε μάκρος οι αντιδράσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να το μεταστεγάσει σε κτίρια της Κοινότητας Περιβλέπτου.
Παρά το γεγονός ότι στην προχθεσινή συνάντηση με το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, φάνηκε ότι βρέθηκε κοινή συνισταμένη ώστε το Σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί εκεί που είναι και σήμερα, οι μαθητές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την αλλαγή στάσης του Δημάρχου, εφόσον αυτή δεν δρομολογηθεί με συγκεκριμένες κινήσεις.
Χθες μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να συνεχιστεί η κατάληψη τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αναμένοντας επίσημη ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή για συνάντηση με τον Περιφερειάρχη- που έχει δηλώσει πρόθυμος να συνδράμει για την επίλυση προβλημάτων που προβάλλονται- και τον Μητροπολίτη Μάξιμο καθώς το κτίριο ανήκει σε κληροδότημα που διαχειρίζεται η Μητρόπολη. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νεότερα, τότε σύμφωνα με μαθητές η κατάληψη θα συνεχιστεί.
Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται και οι περισσότεροι- αν όχι όλοι- οι γονείς τους, οι οποίοι επίσης ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να μην επιμείνει στην αρχική της πρόθεση για μεταφορά του σχολείου στην Περίβλεπτο. Όλοι πάντως εύχονται σήμερα να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση αυτή και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου.