Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ιωαννιτών για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

on .

SYNEDRIASH TOPIKO SYNTONISTIKO

• Κάλλιο αργά, παρά σαν τα προηγούμενα χρόνια στο Δήμο Ιωαννιτών, όσον αφορά τη σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Χθες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών συγκάλεσε το Όργανο κάτι που επεσήμανε και  ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. 
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία έχει τον γενικό συντονισμό και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενό της  για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα.
 Με τη λήξη της χειμερινής περιόδου θα συνέλθει εκ νέου το Όργανο, είπε ο Δήμαρχος,  ώστε να εξετάσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση σεισμού και με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα λάβει μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών και την περιφρούρηση του δασικού πλούτου της περιοχής.
 Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου  υπογράμμισε ότι αυτό το διάστημα επικαιροποιείται ο σχεδιασμός για την παρέμβαση σε περίπτωση χιονοπτώσεων που αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ενώ έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες θα ολοκληρώσουν το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προκειμένου αυτό να κατατεθεί και να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού μετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Δασαρχείου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων καθώς και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την λειτουργία του εργοταξίου Αριστείδης Παππάς.