Μελομακάρονο… γίγας έκλεψε τις εντυπώσεις στην Παραμυθιά!

on .

MELOMAKARONO GIGAS PARAMYTHIA

• Το γύρο της Ελλάδας έκανε το χριστουγεννιάτικο μελομακάρονο 5 μέτρων, που ετοίμασε αρτοποιείο της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και παρουσιάστηκε το Σάββατο από το Δήμο Σουλίου, προκειμένου να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες.
Το θέαμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, και η κωμόπολη,  παρά το βροχερό καιρό, είχε πάρει λαμπερό χρώμα. Και πέρα από τον κοσμικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, αναδείχτηκε  και το πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Πολλά άτομα, κυρίως παιδιά, δοκίμασαν από το μελομακάρονο, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τις τεράστιες διαστάσεις του, καταναλώθηκε.  
Το μελομακάρονο των 5 μέτρων κατασκευάστηκε με 35 κιλά αλεύρι, 6,5 κιλά ζάχαρη, 18,5 κιλά λάδι, 6 κιλά πορτοκάλια, 66,5 κιλά ζυμάρι και 20 κιλά σιρόπι.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, πέρα από το ότι αποτελεί ένα κατόρθωμα, συμβολίζει την ανάγκη αγάπης και γλυκύτητας και επικοινωνίας και ψυχικής ευφροσύνης κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και πάντοτε.
Και πρόσθεσε: «Βούλησή μας είναι να προσδώσουμε σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, με την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και συλλογών και φυσικά με τους εθελοντές μας. Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε  και καταφέραμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο εκτός από τα παιδιά μας, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα. Να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ελπίδας, για ένα μέλλον πιο ξέγνοιαστο και πιο αθώο, όπως το ζουν με την αθωότητά τους τα ίδια τα παιδιά μας».   
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πέρα από τον κοινωνικό τους σκοπό, έχουν και θρησκευτικό  νόημα. Τονίζουν το μήνυμα της αξίας του προσώπου και της σημασίας, που δίνει ο Θεός σ’ αυτό. Ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τα αγαθά, που εκείνος χάρισε στον κόσμο. Θέλει ακόμη η αγάπη να επικρατεί σ’ όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις μας  και να ξεπερνιούνται οι διαφορές.
Η. Μ.