Δρόμος – λαιμητόμος η λεωφόρος Γράμμου

on .

LEOFOROS GRAMMOY PEIRAIOS copy

Η καθυστέρηση υλοποίησης μιας απόφασης που είχε λάβει πριν ένα και πλέον χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στοιχίζει ακριβά σε μια 40χρονη γυναίκα- υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία χθες το πρωί στη Λεωφόρου Γράμμου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 
 Επιχειρηματίας που διατηρεί καφετέρια  και η Τράπεζα Πειραιώς που διαθέτει κατάστημα επί της οδού Λ. Γράμμου, έχοντας άμεση αντίληψη της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης διασταύρωσης με την οδό Πίνδου,  είχαν απευθυνθεί από πέρυσι στο Δήμο  ζητώντας την δημιουργία διάβασης πεζών. Το Δημοτικό Συμβούλιο όντως πήρε τη σχετική απόφαση, για την οποία  η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών τους ενημέρωσε το Μάιο του 2019,  ότι  είχε αποσταλεί προς υλοποίηση στη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης- Συντήρησης Έργων & Πρασίνου.  
Ο επιχειρηματίας προσέφυγε και στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, στον οποίο επεσήμανε την καθυστέρηση, τονίζοντας παράλληλα, πως «η δημιουργία της διάβασης πεζών είναι άκρως απαραίτητη και επείγουσα δεδομένου του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και της παράλληλης διάσχισης της Λ. Γράμμου από πεζούς λόγω ύπαρξης τραπεζικού καταστήματος, αλλά και άλλων επιχειρήσεων». Πρόσθετε μάλιστα ότι «ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με ηλικιωμένους δημότες, οι οποίοι μεταβαίνουν προς και αυτό το τραπεζικό κατάστημα και συχνά λαμβάνουν χώρα περιστατικά με ηλικιωμένους που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα»!
Πράγματι ο Συμπαραστάτης κ. Χρήστος Πάνος, στις 11 Ιουνίου 2019, κάλεσε τη Διεύθυνση Καθαριότητας να προβεί το συντομότερο δυνατό στην υλοποίηση της απόφασης 570/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου, «λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όσα εκτίθενται πιο πάνω σε σχέση με την αναγκαιότητα και το επείγον της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών», αλλά ούτε αυτός εισακούστηκε και τώρα πλέον πρέπει οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
Η 40χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο την ώρα που κατευθύνονταν προς το υποκατάστημα της Τράπεζας και είναι προφανές ο οδηγός να μην αντιλήφθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που εκείνη την ώρα επικρατούσαν. Διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και λίγο αργότερα έγινε έκκληση σε όλους τους αιμοδότες για να συνδράμουν με αίμα.