Σε σακίδιο πλάτης μετέφερε 4 κιλά χασίς

on .

NARKOTIKA 31 12 19

• Στην… πλάτη του είχε φορτωθεί το χασίς ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας τόσο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όσο και για παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Στο πλαίσιο δράσεων για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί της Δίωξης Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται πεζός, μεταφέροντας σε σακίδιο πλάτης 3 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4 κιλών και 370 γραμμαρίων, ενώ σε εσωτερική θήκη του μπουφάν του κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,6 γραμμαρίων.  
Ο συλληφθείς, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Εξιχνίαση κλοπών 
Στο μεταξύ, υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από σούπερ μάρκετ στο Λούρο Πρέβεζας και τρία καταστήματα στην πόλη της Άρτας εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ.
Για την πρώτη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο γυναίκες εμπλέκονται σε κλοπή διαφόρων ειδών από τα ράφια σούπερ μάρκετ στο Λούρο Πρέβεζας, η οποία έγινε το απόγευμα της 27ης Δεκεμβρίου. 
Για τις άλλες τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα της Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας -κατά περίπτωση- με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν στις παρακάτω κλοπές:
- από 19 έως 20/09/2019, ο 32χρονος από κοινού με τον 30χρονο, διέρρηξαν παντοπωλείο, από όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη και χρηματικό ποσό
-από 21 έως 23/09/2019,ο 32χρονος από κοινού με τον 30χρονο, διέρρηξαν βιβλιοπωλείο, από όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη και χρηματικό ποσό 
- την 11/10/2019, ο 32χρονος από κοινού με τον 27χρονο, διέρρηξαν κρεοπωλείο, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.  

Του πήραν την άδεια οδήγησης 
Χθες μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη στην πόλη της Άρτας, ένας αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση αλκοόλ, ενώ επιπλέον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.