Στο Βιολογικό της ΔΕΥΑΙ τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ Ελληνικού

on .

KONSTANTOPOYLOS SPYROS XYTA ELLHNIKOY 7 1 20

• Ο ΧΥΤΑ Ελληνικού, που ουσιαστικά πλέον λειτουργεί ως ΧΥΤΥ, έχει θωρακιστεί πλήρως περιβαλλοντικά, καθώς τέθηκε σε λειτουργία ο αγωγός μεταφοράς των στραγγιδίων από το χώρο του στο Αποχετευτικό Δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών και πλέον απομακρύνεται κάθε τυχόν κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος από τις εκροές του Βιολογικού του ΧΥΤΑ.
Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 1,6 εκ. ευρώ και μήκος 14 χλμ που δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια και η διοικητική του  παράδοση έγινε από υπαλλήλους της Περιφέρειας στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων (ΦοΔΣΑ). 
Ο Πρόεδρός του Φορέα Σπύρος Κωνσταντόπουλος που προέβη στη διοικητική παραλαβή του αγωγού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, το οποίο χαρακτήρισε «έργο πνοής» καθώς θα επιλύσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στον ΧΥΤΑ, αλλά και σε όλη την περιοχή 
Με την παραλαβή τέθηκε ταυτόχρονα σε λειτουργία και ο αγωγός ο οποίος μεταφέρει τα στραγγίδια στον Βιολογικό της ΔΕΥΑΙ, διαδικασία που μέχρι τώρα γινόταν με βυτία. 
Να σημειωθεί ότι οι υπάρχοντες κατά γεωγραφική ενότητα ΦοΔΣΑ που διαχειρίζονται τους ΧΥΤΑ, εξακολουθούν να λειτουργούν έως ότου εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη συγχώνευσής τους σε έναν ενιαίο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι τότε στο ΦοΔΣΑ Ιωαννίνων εξακολουθεί να λαμβάνει αποφάσεις το Δ.Σ. που έχει επικεφαλής του τον κ. Σπύρο Κωνσταντόπουλο.