Συνεδρίασε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την κλιματική αλλαγή

on .

YDROGEIOS

• Συνεδρίασε χθες υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, η ειδική επιστημονική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που ως έργο της έχει την εισήγηση για τη διαμόρφωση πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τον συνδυασμό τους με μέτρα προσαρμογής σε αυτήν, την επιστημονική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και τη γνωμοδότηση για κάθε θέμα σχετικό με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης της επιτροπής με βάση τις προτεραιότητες, τόσο της εθνικής, όσο και της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Το έχει ζήσει όλος ο πλανήτης με το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, με τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, αλλά και με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία. Το έχουμε ζήσει δυστυχώς και στην πατρίδα μας με ακραία καιρικά φαινόμενα και αντίστοιχες φυσικές καταστροφές, αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης. 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει οριστεί ως Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας για θέματα κλιματικής αλλαγής ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός και Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Συνολάκης.