Παράρτημα του ΕΚΑΒ ζητούν τα Β. Τζουμέρκα

on .

EKAB

• Πραγματική ανάγκη για την περιοχή είναι η λειτουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα, το οποίο θα εξυπηρετεί όχι μόνο το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αλλά και πολλές κοινότητες του όμορου Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. 
Το αίτημα αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Τζουμέρκων και ήδη απεστάλη προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 
«Ο πληθυσμός της περιοχής μας σχεδόν πενταπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι ανάγκες σε άμεση επέμβαση στις περιπτώσεις έκτακτων και σοβαρών περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το ασθενοφόρο και το προσωπικό του έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Πραμάντων», αναφέρεται στο έγγραφο, που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Νίκος Βαΐτσης, ενώ αναφορά γίνεται στις δύσκολες προσβάσεις και στις μεγάλες αποστάσεις από τα αστικά κέντρα.
Η προσπάθεια για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά, όταν είχε αποσταλεί έγγραφο στην τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. «Οι επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, το οποίο ευελπιστούμε να εξακολουθήσει να υπάρχει και με τη νέα ηγεσία και να ευοδωθεί το δίκαιο αίτημα του δήμου μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.
Το αίτημα στηρίζει και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, στον οποίο είχε κοινοποιηθεί το έγγραφο του Δήμου, να συνηγορεί πλήρως για την ίδρυση του παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα με έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας. 
Το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί, επίσης, και στους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων.