Οκτώ άτομα με απειλές και ζημιές… Επιχείρησαν να εκβιάσουν 78χρονο καταστηματάρχη!

on .

FOTA PERIPOLIKOY 

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά οκτώ άτομα και τρεις συνεργοί εμπλέκονται ως δράστες σε υπόθεση εκβίασης ενός ηλικιωμένου ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πρέβεζας, την οποία εξιχνίασαν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές.
Απειλές και ζημιές
Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελία του 78χρονου, συνελήφθησαν μέσα σε ένα διήμερο και στο πλαίσιο επιχείρησης που οργάνωσε η Αστυνομία επτά άνδρες και μία γυναίκα. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα οι δράστες μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς τους, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, πήγαν την περασμένη Τετάρτη τρεις φορές στο κατάστημά του που βρίσκεται σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας. Χρησιμοποιώντας απειλές εναντίον του και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαίτησαν από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή συγγενικού του προσώπου.
Παράλληλα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη. 
Τους… τσάκωσαν!
Έπειτα από αναζήτηση, αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και σε χωριό της Άρτας και τους συνέλαβαν. Κατασχέθηκαν μάλιστα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν εκείνοι ως μέσα για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους. Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και των συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα  της απόπειρας εκβίασης, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απλής σωματικής βλάβης. Οδηγήθηκαν δε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Διέρρηξαν περίπτερο
Σε άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, ένα ζευγάρι συνελήφθη χθες στο Καναλλάκι Πρέβεζας κατηγορούμενο για κλοπή σε περίπτερο της κωμόπολης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες διέρρηξαν το περίπτερο και αφαίρεσαν απ’ αυτό πακέτα τσιγάρων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας καθώς κι ένα χρηματικό ποσό. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 
Και δύο συλλήψεις…
Δύο επίσης συλλήψεις είχαμε στην Ήπειρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας αλλοδαπός στα Γιάννενα επειδή διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από την Κέρκυρα με ποινή φυλάκισης 41 μηνών και 15 ημερών για παράνομη διακίνηση μεταναστών και παραβάσεις του ΚΟΚ. 
Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας άνδρας στην Πρέβεζα για κατοχή ναρκωτικών και απείθεια. Ο δράστης, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, αρχικά δε σταμάτησε σε σήμα στάσης που του έκαναν αστυνομικοί, ενώ όταν τον έπιασαν βρέθηκε πάνω του μία συσκευασία με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης η οποία και κατασχέθηκε.