Ηρωίνη στις αποσκευές τους εντόπισε ο αστυνομικός έλεγχος στην Εγνατία

on .

PERIPOLIKO

• Αποδίδουν καρπούς οι συνεχείς έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ήπειρο, με τις υποθέσεις ναρκωτικών να βρίσκονται στην κορυφή της αστυνομικής ατζέντας. Δεν είναι λοιπόν μόνο οι έμποροι και διακινητές που μπαίνουν στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών, αλλά και οι μικροποσότητες ναρκωτικών, καθώς οι συλλήψεις για κατοχή ακολουθούν αυξητική τάση. Το γεγονός αυτό κρούει το καμπανάκι κυρίως προς την κοινωνία και τους φορείς, που οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη προσοχή την διείσδυση των ναρκωτικών στη ζωή πολλών νέων ανθρώπων. 

Με ηρωίνη σε λεωφορείο…
Την σύλληψη δυο ατόμων, ενός Έλληνα και ενός αλλοδαπού έφερε ο έλεγχος στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Μετσόβου) αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν τα δυο άτομα. Ειδικότερα, βρέθηκαν στις αποσκευές τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και τρία ναρκωτικά χάπια.

Στη Φιλοθέη Άρτας 
Σε άλλη περίπτωση, μεταμεσονύκτιες ώρες στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων (στο ύψος της Φιλοθέης Άρτας) συνελήφθη Έλληνας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Άλλες συλλήψεις…
Εκτός όμως από τις υποθέσεις ναρκωτικών το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου περιελάμβανε μια εξιχνίαση κλοπής και μια σύλληψη φυγόποινου. Πιο συγεκριμένα: 
2 Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να έχει στην κατοχή του μία σφραγίδα, την οποία όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αφαιρέσει από φαρμακείο στην πόλη της Πρέβεζας. 
2 Σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά, συνελήφθη ένας άνδρας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.