Στήριξη του περιφερειακού Τύπου υποσχέθηκε ο Υπ. Εργασίας Ι. Βρούτσης

on .

EFHMERIDA SKITSO

• Τα ζητήματα που προέκυψαν στον περιφερειακό Τύπο με την πρόσφατη, αιφνίδια και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, εξέτασε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τις αντιπροσωπείες του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ).
Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι το ευεργετικό για τις εφημερίδες πλαίσιο, που καταργήθηκε στην προηγούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση (Κατρούγκαλου), στηριζόταν στην συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη αναζήτησης δημοσιονομικού πόρου προς τούτο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός επέκρινε την καθιέρωση τέλους 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, αποδίδοντάς το στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και πάντως επιφυλάχτηκε για τις δικές του ενέργειες μετά την έκδοση της απόφασης επί της προσφυγής στο ΣτΕ, που εκκρεμεί.
Παράλληλά, επεσήμανε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου αμέσως μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.