Ούτε τα... στοιχειώδη δεν έχει σήμερα το Σ.Δ.Ε. Ιωαννίνων!

on .

SXOLEIO DEYTERHS EYKAIRIAS DIADROMOS

Tι και αν το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων προσφέρει, εδώ και 17 χρόνια, σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο στον τόπο μας δίνοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες που στερήθηκαν ως παιδιά τη μόρφωση, να φοιτήσουν σ’ αυτό και να αποκτήσουν απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σήμερα το Σ.Δ.Ε. έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση και απειλείται η ίδια η λειτουργία του, καθώς έχει να λάβει χρηματοδότηση από την Πολιτεία σχεδόν τέσσερα χρόνια! Κάπως έτσι, το ίδρυμα δεν διαθέτει κονδύλια ούτε για να καλύψει βασικές ανάγκες του, με βάση αναφορά που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς. 

Με 114 μαθητές…
Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά συνολικά 114 μαθητές διαθέτει σήμερα στο δυναμικό του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων. Πρόκειται για συμπολίτες μας ΑμεΑ, για άτομα που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργους, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κλπ. που αναζητούν μέσω του Σ.Δ.Ε. μόρφωση αλλά και ένα απολυτήριο Δευτεροβάθμιας που αποτελεί στοιχειώδες κριτήριο για να αναζητήσει κανείς εργασία. 
Ωστόσο, σήμερα στερείται της χρηματοδότησης που θα του επιτρέψει να λειτουργεί ομαλά κι αυτό είναι ουσιαστικό πρόβλημα για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που είναι μοναδικό στο είδος του για την περιοχή μας και με ευρέως αναγνωρισμένα κοινωνική προσφορά.

Αναφορά στη Βουλή
Κάπως έτσι, με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς ζητά την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, τονίζοντας πως βρίσκεται σε δυσχερή θέση λειτουργίας, καθώς δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το 2016.
Ο βουλευτής, με την επιστολή των εκπαιδευτικών του σχολείου και της Διευθύντριας Αικατερίνης Σεντελέ, ενημερώνει την Υπουργό για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Σ.Δ.Ε. Ιωαννίνων, καθώς, όπως αναφέρει, δεν έχουν χρήματα ούτε για τα αυτονόητα, δηλαδή για γραφική ύλη, καθαρίστρια και υλικά καθαριότητας, συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, των υπολογιστών, του καυστήρα και των πυροσβεστήρων. Δεν έχουν επίσης μελάνι και χαρτί εκτυπώσεων τη στιγμή που το Σ.Δ.Ε. είναι σχολείο το οποίο δεν χρησιμοποιεί βιβλία και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται σε φωτοτυπίες, ενώ το ασανσέρ παραμένει με βλάβη αποκλείοντας τους μαθητές με κινητικά προβλήματα από το μάθημα!

Ζητείται παρέμβαση
Ο Γιώργος Αμυράς ζητά λοιπόν από την Υπουργό την άμεση παρέμβασή της για την επίλυση των όποιων δυσκολιών υπάρχουν στη λειτουργία του Σ.Δ.Ε. Ιωαννίνων ώστε, όπως σημειώνει, να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του δεδομένου ότι κατά τα 17 χρόνια λειτουργίας του η δυναμική των μαθητών του συνεχώς αυξάνεται. Κάνει δε γνωστό ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 φοιτούν σ’ αυτό 114 μαθητές οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ