Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «ενημερώθηκε» και καταδικάζει τη δωροληψία Καθηγητή του

on .

PANEPISTHMIOYPOLH IOANNINON

• Χρειάστηκαν πέντε (!) ημέρες για να ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την αυτόφωρη σύλληψη Καθηγητή του για παθητική δωροδοκία και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Η ενημέρωση μάλιστα για το περιστατικό που  έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, έγινε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου- όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο-  από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου!  
Η Πρυτανεία μάλιστα ενημερώνει πως μετά ταύτα,  «προέβη άμεσα σε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο»! Τώρα αν μπορεί να χαρακτηριστεί  «άμεση» η αντίδραση μετά από πέντε ημέρες είναι θέμα προς συζήτηση. 
Ωστόσο εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι  η διαπίστωση- όπως προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση της Πρυτανείας- ότι οι Πρυτανικές Αρχές εμφανίζονται ως να αγνοούν την επικαιρότητα, αλλά και να μην ενημερώνονται από την πρώτη στιγμή που έγινε η σύλληψη. 
Φέρονται επίσης ως να μην αντιλήφθηκαν ούτε την προσαγωγή του Καθηγητή στο Αυτόφωρο που έγινε τη Δευτέρα, μία ημέρα δηλαδή πριν η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου- επίσης με χαρακτηριστική καθυστέρηση- να ενημερώσει το Πανεπιστήμιο. Πάλι καλά δηλαδή γιατί ακόμη μπορεί να … έψαχναν σε ποια πόλη υπηρετεί ο συλληφθείς Καθηγητής Ιατρικής. 
Καταληκτικά η Πρυτανεία, τονίζει ως «τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να διώκονται αυστηρά. Δεν αναιρούν, όμως ούτε ακυρώνουν, τη σημαντική προσφορά των καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής του Ιδρύματός μας και τη δημόσια υγεία για της συμμετοχής τους στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων».