Πάνω από 1.200 δρομείς στον 23ο Μπιζάνιο Δρόμο

on .

MPIZANIOS NOI 17 2 19

• Πάνω από 1.200 δρομείς, ενήλικες αλλά και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα τρέξουν την ερχόμενη Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου στον 23ο Μπιζάνιο Δρόμο, τον αγώνα που θα διεξαχθεί στo πλαίσιo των εκδηλώσεων εορτασμού  για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Παράλληλα, 1.033 μαθητές Δημοτικού θα συμμετάσχουν στη διαδρομή των 1.000 μέτρων. Εκτός από τους Γιαννιώτες, συμμετοχή έχουν δηλώσει και δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα.
Όπως τονίστηκε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, «για τα σύγχρονα Γιάννενα, η διοργάνωση του Μπιζάνιου Δρόμου είναι τιμή και ευθύνη. Είναι η αφορμή για να θυμηθούμε ηρωικούς αγώνες, αιματηρές θυσίες και κυρίως η ευκαιρία για να καταστήσουμε τις νέες γενιές κοινωνούς του ηρωικού παρελθόντος της πόλης μας».
Στον αγώνα των 11.500 μ. που θα έχει αφετηρία το Μπιζάνι (ώρα 11.00) θα λάβουν μέρος περίπου 800 δρομείς. Οι τερματισμοί θα γίνουν στην κεντρική πλατεία και στις 12.45 θα ξεκινήσει η τελετή των απονομών. Οι διοργανωτές καλούν τους Γιαννιώτες να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και μ’ ένα δυνατό χειροκρότημα όλους τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους ευχόμενοι στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.
Σημειώνεται εδώ ότι την Κυριακή και κατά τις ώρες 10:00 έως 12:30 η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αθηνών θα διακόπτεται κατά διαστήματα από την Τροχαία Ιωαννίνων από το ύψος της γέφυρας στο Μπιζάνι μέχρι την κεντρική πλατεία.