Προετοιμάζονται τα Σωματεία για την απεργία της 18ης Φεβρουαρίου

on .

APERGIA KATEBASMENA ROLA

• Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα Σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δηλώνουν την στήριξή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Τρίτης. Στα Γιάννενα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο. 
Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ιωαννίνων, καλώντας τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που θα γίνει. Μεταξύ των αιτημάτων που θέτουν είναι πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα όσα παράνομα έχουν παρακρατηθεί στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής κ.α.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων 
Στην 24ωρη απεργία της 18ης Φεβρουαρίου συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στο πλαίσιο διεκδίκησης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού / σύνταξης • Υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου • Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ •Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
Το Σωματείο Επισιτισμού
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου που γίνεται ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, απευθύνει και το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, όπως νομίζουν ορισμένοι, ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι. Είναι η προστασία μας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλιση των παιδιών μας, τα επιδόματα μητρότητας, ασθένειας. Συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που συνεχώς υποβαθμίζονται. Οι παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό μα αφορούν όλους».