Επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

on .

GALAKTOKOMIKA RAFI

• Την επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις πέντε ημέρες, ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, και Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη.
«Με δεδομένη την επίσημη ομολογία της ελληνικής πολιτείας ως προς την παταγώδη αποτυχία του μέτρου της απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που δεν επέφερε μείωση της τιμής στο ράφι, αλλά αντιθέτως είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους παραγωγούς, προτίθεσθε να επαναφέρετε το φρέσκο γάλα στις 5 ημέρες, όπως ήταν πριν το 2014;», ήταν η ερώτηση προς τους δυο υπουργούς. 
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «Δικαίως οι κτηνοτρόφοι υποστήριζαν ότι το αποτέλεσμα της επιμήκυνσης θα ήταν η αθρόα εισαγωγή γάλακτος από χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης με “λίμνες γάλακτος” και “βουνά βουτύρου” χωρίς, όμως, ταυτόχρονα αυτό να επιδράσει θετικά στην τσέπη του καταναλωτή».
Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο δεν επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς, αλλά προώθησε την απόλυτη απελευθέρωση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, ο προσδιορισμός της οποίας επαφίεται πλέον μόνο στις γαλακτοβιομηχανίες.