Θα αρθεί η αδικία σε βάρος των Β/Ηπειρωτών για το ασφαλιστικό 4 Την ικανοποίησή της εκφράζει η «ΟΜΟΝΟΙΑ»…

on .

ASFALISTIKO BIBLIO

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι (στο τέλος Μαρτίου) θα λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με το Ασφαλιστικό των Βορειοηπειρωτών, επιβεβαιώθηκε «δις» χθες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση σε επίπεδο Πολιτικών αρχηγών,  ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «υπάρχει μια αδικία σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, μέλη της ελληνικής μειονότητας, στην Πατρίδα μας και στοιχειοθέτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν είχαν τη δυνατότητα εκ των πραγμάτων να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια, καθώς το καθεστώς στην Αλβανία κατέρρευσε το 1989. Οι πιο πολλοί ήρθαν στην Ελλάδα από το 1997. Αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, θέλω να ελπίζω με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας». Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Βορειοηπειρώτη Καλλιτέχνη Χρήστο Μάστορα, ο οποίος σε ανάρτησή του, εξέφραζε το παράπονο και τη διαμαρτυρία του για τη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν άλλαξε η Κυβέρνηση στο τρέχον νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καλλιτέχνη πως σύντομα θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, προσθέτοντας πως αντιλαμβάνεται πλήρως το θυμό και την οργή που εξέφρασε στα κοινωνικά δίκτυα. 
Ικανοποίηση από «ΟΜΟΝΟΙΑ»
Την ικανοποίησή της για την δέσμευση του Πρωθυπουργού να διευθετήσει το θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «ΟΜΟΝΟΙΑ». 
«Πιστεύουμε -αναφέρει η Οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας- πως οι ρυθμίσεις που θα γίνουν στο υπό συζήτηση και υπό ψήφιση Νέο Νομοσχέδιο να αντικατοπτρίζουν την επίλυση του συνόλου των αιτημάτων μας, τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη για οριστική κι ευνοϊκή επίλυση του θέματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνον έτσι θα χρησιμεύσουν και θα συμβάλλουν ως χρήσιμο εργαλείο για την αναζωογόνηση της ζωής στον τόπο μας. 
Η θετική, όπως διαφαίνεται και προδιαγράφεται, εξέλιξη πάνω σ’  αυτό το θέμα, με τη σωστή κι αποφασιστική κινητοποίηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει συντονισμός της προσπάθειας και κοινός στόχος, χωρίς αποκλεισμούς και λεονταρισμούς, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Το ΚΙΝΑΛ
Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ, που επισημαίνει πως το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, είναι συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου. «Διατηρούνται πλήρως και οι αδικίες για τις συντάξεις των ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται διαχρονικά κοντά στα προβλήματα των ομογενών μας και στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους». Καταλήγοντας αναφέρει πώς θα καταθέσει δική της νομοθετική διάταξη, που ωστόσο -όπως είχε αναφέρει προχθές ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος- δεν μπορεί να προωθηθεί προς ψήφιση, αν δεν προηγηθεί αναλογιστική μελέτη.