Ο Κ. Κατσίφας… αυτοκτόνησε διατείνονται αλβανικά ΜΜΕ!

on .

KATSIFAS 8 12 2019

• Τι και αν υπήρξε πασιφανές γεγονός η δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα η οποία έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2018 στους Βουλιαράτες. Επί ενάμιση χρόνο σχεδόν από το περιστατικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στην Ελλάδα, το ιατροδικαστικό πόρισμα  της Εισαγγελίας Τιράνων παραμένει ακόμα... στο συρτάρι και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Εδώ και καιρό υπάρχουν υποψίες ότι οι αλβανικές αρχές έχουν επιδοθεί σε… μαγειρέματα και να που τώρα επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο θάνατος του άτυχου συμπατριώτη μας υπήρξε αποτέλεσμα αυτοκτονίας! Κι αυτό το μεταδίδουν επικαλούμενα το επίμαχο πόρισμα. 

Με δύο σφαίρες
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Εισαγγελίας Τιράνων, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τις Αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις που τον είχαν περικυκλώσει, αλλά αυτοκτόνησε, καθώς -σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα- οι δύο σφαίρες που βρέθηκαν -μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος- δείχνουν πως έθεσε τέλος στη ζωή του και πως οι κλήσεις για διαπραγματεύσεις από πλευράς των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες!
Σύμφωνα με το «himara.gr», οι ανακριτές κάνουν λόγο για πυροδότηση της σφαίρας από τον ίδιο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, μιας και, όπως λένε, αυτό έγινε αντιληπτό από την πίεση με την οποία ο ίδιος πάτησε τη σκανδάλη. Ενώ ο έλεγχος στα όπλα των αστυνομικών δεν φανέρωσε ίχνη κάποιας ενέργειας πυροβολισμού και πλάι στο άψυχο σώμα του Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο του, καθώς και μερικοί κάλυκες, πιθανόν από αυτό το ίδιο το όπλο.

Το οριστικό πόρισμα
Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου, που θα συντάξει τους επόμενους μήνες το οριστικό πόρισμα, με τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης να θεωρούν πιθανή την παύση των όποιων διώξεων σε βάρος των αστυνομικών που είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση. Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα υποστήριξε πως η Εισαγγελία Αργυροκάστρου διέψευσε τα δημοσιεύματα και αναφέρει πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 2018, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας, στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία. Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στη χώρα μας, με την Αθήνα να ζητάει την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα ομογενή. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγουν και οι ελληνικές δικαστικές αρχές.