Μπαράζ ληστειών στα χωριά της Βορείου Ηπείρου

on .

DIARRHKTHS

• Στο στόχαστρο θρασύτατων ληστών έχουν μπει τελευταία, για μια ακόμη φορά, κάτοικοι χωριών της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι νιώθουν έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας και απροστάτευτοι από το αλβανικό Κράτος.  
Ήδη, στο Δήμο Φοινίκης έχουν καταγραφεί πάνω από 30 ληστείες με τον Δήμαρχο Χρήστο Κίτσιο να ζητά την παρέμβαση του Υπουργoύ Εσωτερικών  Σάντερ Λεσαϊ, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα και να λάβει τέλος ο εφιάλτης των κατοίκων. 
Οι δράστες, εκτός από την αρπαγή χρημάτων και διάφορων αντικειμένων, απειλούν με όπλα τα θύματα κυρίως τρίτης ηλικίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ξημερώνοντας 21η Φεβρουαρίου στο χωριό Φοινίκη, τρεις οπλισμένοι μασκοφόροι εισήλθαν στο σπίτι μιας γυναίκας, όπου βρισκόταν και ο εγγονός της που είχε πάει από την Ελλάδα, και απειλώντας τους, κατάφεραν να αποσπάσουν 3.600 ευρώ. Πριν μερικές ημέρες οι διαρρήκτες άδειασαν σπίτια στο χωριό Κρανιά, ενώ ληστείες και απόπειρες έχουν γίνει και σε άλλα μειονοτικά χωριά. 
Οι τοπικές αστυνομικές Αρχές παρά το γεγονός ότι αναζήτησαν στοιχεία και μαρτυρίες, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει κανένας από τους δράστες, οι οποίοι λειτουργούν ανενόχλητοι στην περιοχή. 
Ενοχλημένος απ’ αυτή την δυσχερή κατάσταση ο Δήμαρχος Φοινικαίων επικοινώνησε με τον Αλβανό Υπουργό Εσωτερικών και του ζήτησε συνάντηση για το θέμα της ασφάλειας. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού αυτή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.